Kerstfeest met het Sokkenbuurt Zeemanskoor: Een Zee-ker Succes!

Op zondagmiddag 17 december 2024 werd het Dorpshuis in Ugchelen omgetoverd tot een waar kerstspektakel dankzij het Sokkenbuurt Zeemanskoor. Het feest begon al vrolijk om 13:30 uur met een deel van  het vrouwenkoor Knap Eigenwijs, dat buiten op de parkeerplaats voor een opwarmertje zorgde. Letterlijk, want het was best fris! Mede daarom was het gratis bekertje gluhwein ook een heerlijk opwarmertje.

Het Sokkenbuurt Zeemanskoor betrad het podium om 14:00 uur, gekleed in hun sjieke zwarte outfits met rode accenten. We zullen niet het hele programma opsommen – wie wil er nu een blog lezen die langer is dan het concert zelf? – maar laten we zeggen dat het een mix van kerstklassiekers, zeemansliederen en een vleugje humor was.

De sfeer zat er meteen goed in. De zaal, die eigenlijk al bomvol zat, moest worden uitgebreid met extra stoelen. Als je niet op tijd was, moest je genoegen nemen met een staanplaats. Maar dat deed niets af aan de feestvreugde.

Op de tafels lagen handige boekjes met de teksten van de liedjes. Handig, want het Sokkenbuurt Zeemanskoor verwachtte niet alleen dat je genoot van hun zangkunsten, maar dat je ook voluit meezong. Het publiek, goed geïnstrueerd door de dames van Knap Eigenwijs, zorgde voor een koor dat zelfs de kerstengelen jaloers zou maken.

Het hoogtepunt van de middag was ongetwijfeld het moment dat het Sokkenbuurt Zeemanskoor de zaal uitnodigde voor een gezamenlijke samenzang. Iedereen liet zich van zijn beste zangkant horen, en er werd meer gelachen dan vals gezongen – een prestatie op zich!

Rond 17:00 uur ging het feest ten einde. Het Sokkenbuurt Zeemanskoor had Ugchelen getrakteerd op een kerstspektakel om niet te vergeten. Het publiek ging met een glimlach naar huis en waarschijnlijk nog steeds deuntjes van “Jingle Bells” neuriënd. Een geslaagde middag vol muziek, humor en een vleugje zeelucht. Het Sokkenbuurt Zeemanskoor had zichzelf weer overtroffen!

Met dank aan Ernst Voogd voor deze foto.

Met dank aan Jacqueline Lemahieu voor de foto en het filmpje.