Optreden Sokkenbuurt Zeemanskoor in de Onze Lieve Vrouwenkerk In Apeldoorn.

Datum: 16 december 2023

Vandaag was een dag doordrenkt met de magie van Kerstmis en de warmte van samenzijn, allemaal mogelijk gemaakt door de prachtige setting van de Onze Lieve Vrouwekerk. Als koor waren we vereerd om de muzikale omlijsting te verzorgen voor een adembenemende tentoonstelling van meer dan 100 kerststallen. De kerstgeest vulde de lucht en mengde zich met de betoverende akoestiek van de kerk, waardoor het een onvergetelijke ervaring werd voor zowel de uitvoerenden als de talrijke bezoekers.

Ons kerstrepertoire werd met open armen ontvangen door het enthousiaste publiek, en de harmonieën leken te zweven tussen de eeuwenoude muren van de kerk. De gedeelde liefde voor muziek en de feestelijke sfeer maakten deze uitvoering extra bijzonder.

Na afloop van ons optreden was er gelegenheid om samen te komen en de warmte van het seizoen te delen. Onder het genot van heerlijke koffie en smeuïge plakken kerststol, royaal besmeerd met ambachtelijke roomboter, werden verhalen gedeeld en vriendschappen versterkt. Het was een moment van rust en verbondenheid te midden van de drukte van het eindejaar.

Maar daar bleef het niet bij. We hadden het voorrecht om onze stemmen opnieuw te laten klinken tijdens een ontroerende gebedsviering. Het zingen in deze heilige ruimte voelde als een voorbode van de naderende kerstconcerten die ons nog te wachten staan. De akoestiek van de kerk werkte als een instrument op zich, waardoor onze liederen nog meer diepgang kregen en de emoties intenser werden ervaren.

Voor degenen die er niet bij konden zijn, hebben we goed nieuws! Beide optredens zijn terug te kijken op YouTube. De links naar de opnames bevinden zich op deze pagina, zodat iedereen die dat wil, kan genieten van de mooie muzikale momenten die we vandaag hebben gedeeld.

Speciale dank gaat uit naar de Onze Lieve Vrouwekerk voor hun warme gastvrijheid. De kerk bood niet alleen een betoverende locatie, maar ook een spirituele setting die onze muziek versterkte. Ook willen we Ernst en Lia Voogd hartelijk bedanken voor hun perfecte begeleiding, zowel binnen als buiten de kerk. Het veilig stallen van onze fietsen werd met zorg en aandacht geregeld, waardoor we ons volledig konden focussen op de muzikale beleving.

Met deze bijzondere dag achter de rug kijken we vol verwachting uit naar de komende kerstconcerten. Moge de magie van vandaag ons begeleiden in de rest van het feestelijke seizoen.

Klik op de foto voor een groot exemplaar.

Klik op een van de onderstaande afbeeldingen om  de link te volgen.

Concert in 2 minuten

Gebedsviering

Concert Kerststallen

Website OLV kerk