Feestavond 25 jaar Sokkenbuurt Zeemanskoor

Zaterdagavond 25 november was het één groot feest in Het Dorpshuisrt, want het Zeemanskoor vierde zijn 25-jarig bestaan op spectaculaire wijze! Het Dorpshuis was het toneel voor een onvergetelijke avond vol muzikale hoogtepunten, humor en gezelligheid. De feestvreugde begon al bij de entree, waar de leden van het koor en hun gasten werden verwelkomd met een warme glimlach en kopje koffie of thee met een gebakje.

In de Dorpskamer opende folkband Easy & Free de avond met betoverende melodieën die de zaal vulden. De klanken van hun muziek creëerden een sfeer die perfect paste bij de maritieme thema’s van het Zeemanskoor. Het publiek genoot van de aanstekelijke deuntjes en kon de avond niet beter beginnen.

Het officiële deel van de avond begon met de speech van de twee J’s, Jan en Jan, de voorzitter en penningmeester van het koor. Zij deelden de rijke geschiedenis van het koor in een boeiende presentatie, net als een prachtig filmpje in de praotkamer. Het casino in dezelfde ruimte zorgde voor extra vermaak, met lachende gezichten rondom de speeltafels. Natuurlijk werden ook de leden van het eerste uur in het zonnetje gezet, en de saamhorigheid was voelbaar.

De pr-commissie verraste iedereen met de onthulling van de gloednieuwe flyer, die huis aan huis verspreid zal worden via het plaatselijke blad “De Bron”. Het eerste exemplaar werd met trots overhandigd aan de voorzitter van het bestuur, en de hele zaal kon nu de 25 jaar geschiedenis van het koor in handen krijgen.

Vervolgens bracht DJ Dirk de grote zaal tot leven met de nieuwste hits en meezingers, en aan het einde van de avond bleek hij zelfs een verborgen zangtalent te hebben. De dansvloer was gevuld met vrolijke mensen.

In de Dorpskamer speelde Easy & Free de steren van de hemel met gezellige Ierse en andere folk nummers. Een enthousiast koorlid waagde zich zelfs aan een meezingmoment met Easy and Free, met het nummer ‘Fields of Athenry’. Wat volgde was een golf van mede-koorleden die zich bij hem voegden, zoals het hoort bij een hecht zeemanskoor.

In de grote zaal werd DJ Dirk twee keer afgelost door Wibo Westra met zijn onnavolgbare cabaret en zangkunsten. Zijn ad-rem reageren op het publiek en humoristische liedteksten deden de zaal brullen van het lachen. Niemand bleef gespaard, vooral het bestuur en de koormeester moesten eraan geloven. De grappen over een groot en klein lid, en een muzikant met een voorliefde voor fluitjes, zorgden voor tranen van het lachen. Het maakt dat een aantal koorlieden in het vervolg op een andere manier tegen toilet bezoek aankijkt. Wibo nam de aanwezigen mee op een hilarische reis door 25 jaar Zeemanskoor, met een knipoog naar de gekke en mooie momenten. Ontroerend was het optreden van Wibo Westra en zijn broer Jan, lid van het koor. Samen vertolkten ze een lied over het artiestenleven en broers, dat de aanwezigen ontroerde en inspireerde.

De avond was gevuld met genoeg drinken, lekkere hapjes, waaronder een voortreffelijk satéetje, en vooral heel veel gezelligheid.

Al met al was de jubileumavond van het Sokkenbuurt Zeemanskoor een bruisend festijn dat de geschiedenis van 25 jaar muzikaliteit, humor en vriendschap vierde. Het feest zal nog lang in de herinneringen van de aanwezigen blijven, als een hoogtepunt in de rijke geschiedenis van dit unieke koor. Op naar de volgende 25 jaar vol zeemansliederen, gelach en samenzang!

 

Klik op een foto voor een grote afbeelding