Sokkenbuurt Zeemanskoor
Alleen voor leden
Uut Ugchelen
Disclaimer

Het bezoek aan Stade van het Sokkenbuurt Zeemanskoor was een groot succes. Zaterdagavond na een uurtje of vier in de bus gereisd te hebben, arriveerden we in deze mooie oude Hanzestad en konden meteen aan de bak op het podium aan de oude haven. Met ons gevarieerde repertoire konden we het Duitse publiek prima boeien. Ondanks het grijze weer en de lage temperatuur bleef het publiek aandachtig luisteren. Na het laatste lied, het even kniksen snelden de toeschouwers half door de kou bevangen huiswaarts en wij naar de bus om terug te gaan naar het hotel.

De tweede dag, de zondag, was het weer veel beter en na de zeemanskerkdienst om een uurtje of twaalf, toen de zon het had gewonnen van de mist was het podium weer het onze. Ook dit keer werkte het enthousiasme van het toegestroomde publiek stimulerend op het koor, dat een geweldig optreden gaf. Tussen dit optreden en het volgende optreden op de Pferdemarkt was er nog ruim tijd voor twee spontane korte a-capella zangsessies op de Fishmarkt en voor het raadhuis. Het publiek bleef enthousiast even kijken, en luisteren naar dit grote koor uit het verre Ugchelen . Na door de drukbezochte binnenstad naar het podium op de Pferdemarkt te zijn getrokken, hebben we daar ons eigen, en Stades feestje nog een mooie impuls gegeven met een aantal klassieke Ierse liedjes en nog een paar andere songs.

Het laatste woord was aan ons publiek dat het optreden beloonde met een minutenlang applaus. Ik kan met een gerust hart zeggen dat dit eerste internationale optreden van het Sokkenbuurt Zeemanskoor een groot succes was, en dat we in Stade een schitterend visitekaartje hebben af gegeven.
Het smaakt naar meer.